care-for
  • Home
  • Praktijk
  • Wat behandelen wij
    • Aandoeningen, Indicaties
    • Jeugd, WMO, PGB, ZIN
  • Behandelmethodes
    • Orthomoleculaire voedingsleer
    • Acupunctuur
    • Triggerpoint therapie
    • Relationeel werken
    • Beeldende creatieve therapie
    • Microcurrent pijnbestrijding
  • Informatie
    • Informatie begeleiding
    • Informatie ziektebeelden
    • Consult-informatie orthomoleculair
    • Consult-informatie Begeleiding
    • Tarieven & vergoedingen orthomoleculair
    • Tarief & vergoeding WMO/Jeugd
  • Contact
voor info en  vragen:   06 449 24 112

Agenda, educatie en training

Foto
Care-for verzorgt trainingen, lezingen en workshops over onderwerpen als natuurlijke voeding, beweging, sociale interactie en communicatie voor verschillende doelgroepen. Doelgroepen zijn o.a.: mensen met belangstelling voor voeding, ouders van kinderen met ontwikkelingsachterstand/adhd/autisme, onderwijzend personeel, aan personeel van instellingen, etc..

Foto
Gezondheid bevorderen,
natuurlijke voeding

Lezing:
Autistisch- en ADHD gedrag verbetert door aangepaste voeding
.
Op zaterdag 5 juni 2010 geeft Bart Reurink, orthomoleculair voedingsdeskundige (PNI), EBL consultant en trainer van Care-for een lezing over autisme, ADHD en voeding.
Wanneer:
Hoe Laat:

Waar:
Aanmelden:
Kosten:
Dinsdag 25 mei 2014
van 19.30 tot 21.30 uur
Care-for gezondheid, Vliegenstein 6, 8051 VE  te Hattem
via t; 06.449.24.112 of via email: info@care-for.nl
€ 5,- ter plekke te voldoen

Inhoud lezing
Onderzoek naar oorzaken van autisme en ADHD is inmiddels vergevorderd. Onze huidige voedingspatroon blijkt hierin een belangrijk aandeel te hebben.

Aanpassingen binnen het voedingspatroon kunnen op veel gebieden verbetering geven bij autisme spectrum stoornissen en ADHD. Voedingsallergieën spelen vaak een grote rol. Uit bepaalde voedingsmiddelen worden stoffen gevormd die m.n. de hersenen en de signaalstoffen negatief beïnvloeden. Testen die hierover uitsluitsel geven worden besproken aan de hand van een casus.
Door het weglaten van allergenen en veranderingen binnen de voeding aan te brengen ontstaat er betere prikkelverwerking in de hersenen. Dit biedt ruimte voor nieuwe contactmogelijkheden.

In de workshop brainstormen we samen over de belangrijkste problemen/uitdagingen ten aanzien van autisme en voeding. In de overzichtelijke syllabus staan o.a. vervangers voor ongewenste en probleem veroorzakende voedingsmiddelen.
Deze workshop is een aanrader voor ouders en andere belangstellenden die met autisme, ADHD en andere contactproblemen te maken hebben.
In deze workshop zal Bart Reurink ook kort informatie geven over ontwikkelingsmogelijkheden bij autisme en ADHD vanuit de contact- en interactiemethode EBL. Een methode waarmee ook eet- en poepproblemen effectief beïnvloed kunnen worden.
De combinatie van beide therapiemethoden geeft verrassend positieve resultaten t.a.v. contact-, leer- en bewegingsvaardigheden.
Foto
Begeleiding en therapie
Lezing:
EBL therapie verbetert contact bij autisme & ADHD

EBL consultants en trainers Bart Reurink  en Yvonne Bouwmeester van Care-for een inzichtelijke voordracht over wat Emerging Body Language (EBL) is en wat het voor u of uw kind kan betekenen.
Wanneer:
Hoe Laat:

Waar:
Aanmelden:
Kosten:
Dinsdag 25 juni 2014
van 19.30 tot 21.30 uur
Care-for gezondheid, Vliegenstein 6, 8051 VE  te Hattem
via t; 06.449.24.112 of via email: info@care-for.nl
€ 5,- ter plekke te voldoen

Inhoud van de lezing
Het onderzoek naar het ontstaan en behandelen van autisme en ADHD is inmiddels behoorlijk gevorderd. De methode Emerging Body Language is een effectieve manier om bij autisme en ADHD grote vooruitgang te boeken in contactvaardigheden.

Voordat taal bij kinderen beschikbaar is, is communicatie via het lichaam (kijken, voelen, bewegen, kraaien, huilen, etc.) de enige manier van contact maken met hun omringende wereld. Een pasgeboren praat niet en toch voelt een verzorger contact met het kind. Het is in deze lichaamstaal gebonden periode dat er veel mis gaat bij kinderen met autisme  en ADHD, hechtingsproblemen, etc. Deze kinderen hebben allemaal problemen met het 'aanvoelen van' en reageren op lichaamstaal. Ook is er vaak afweergedrag op fysiek contact.
Deze problematiek kan verschillende oorzaken hebben.
Toch is er op dit vlak veel ontwikkeling mogelijk. Om de basisvaardigheden van communicatie (o.a. lichaamstaal, afstemmen) te ontwikkelen moeten we daar beginnen waar het mis is gegaan.
Willen we kinderen met autisme, ADHD, etc meer autonoom laten worden, dan is er naast een structurerende omgeving, ook ontwikkeling van vaardigheden ten aanzien van lichaamstaal noodzakelijk.
De methode Emerging Body Language biedt bij uitstek handvaten om opnieuw vaardigheden ten aanzien van lichaamstaal te ontwikkelen.
Als EBL-therapeut wordt bewust gebruik gemaakt van lichaamstaal. Dit om contact te laten ontstaan en vanuit dit contact nieuwe vaardigheden te ontwikkelen bij de cliënt.

U bent van harte uitgenodigd te komen luisteren naar het boeiende, met praktijkvoorbeelden ondersteunde verhaal over de effectiviteit van Emerging Body Language (EBL). Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Naar home....
disclaimer
Design by DivTag Templates